Verslag BBQ

Duffel 25 augustus 2012

Het is zaterdagmorgen en het is het al druk in het kleine zaaltje in de Mijlstraat. Enkele leden van het bestuur zijn al druk bezig om alles in orde te maken voor de BBQ, die hier straks zal doorgaan. De drank wordt koel gezet, de tent wordt in elkaar gestoken en het barbecuestel wordt in gereedheid gebracht. De tafels worden netjes gedekt. De 52 ingeschreven leden worden verwacht tegen 18.00 uur.

Zaterdagavond, en iedereen vindt stilaan zijn weg naar het feestzaaltje. Een glaasje Cava of een fruitsapje bij het binnenkomen, als aperitief, gaat er altijd in. De groentetafel is rijkelijk voorzien en het vlees ligt reeds te bakken op het rooster.

Jean-Luc en zijn vaste compagnon, onze voorzitter Marc, zorgen voor het garen van het vlees. Ondertussen verzorgen Dominique en Robert “den toog”. Chris zorgt dat de keuken proper blijft.

Het openingswoord van Marc is kort maar Swa breidt er een stuk aan door de deelnemers van de zoektocht een verdiende fles wijn te overhandigen.

Tijd om aan te schuiven en de lekkere kippenbil, de biefstuk, de satés, de worsten en/of de ribbetjes te laten smaken. Dat dit alles heerlijk smaakt bij het glaasje wijn heeft geen uitleg nodig. Ook een dessert mocht niet ontbreken. Een lekker ijsje en een koffie of thee wordt door niemand afgeslagen.

Het opruimen van de tent en het barbecue-stel gaat vlot. Zoals je leest heeft iedereen er weer van kunnen genieten van een weer geslaagde barbecue. Wij zullen er zeker weer bij zijn volgend jaar.

Verslag: Swa Heyrman