Verslag fietstocht

Mechelen 30-06-2012

Ideaal fietsweer, zonnig, rond de 20 graden, een beetje wind. Vijftien Natuurvrienden verzamelen om 13.00 uur aan de glasbollen om het voorjaar af te sluiten met een fietstocht van om en bij de 30 km.

De familie Sels – Joris trekt de groep op gang richting Netebrug. Ingrid Nitor, medeorganisator, dient forfait te geven wegens een lichte kwetsuur aan de voet. Ondertussen is ze al aan de beterhand (voet).

De lange sliert fietsers duwt zich de eerste kilometers, langs de Nete, met tegenwind, richting Walem. Het is nog een helse karwij om een veilige korte stop te maken om de gelederen te sluiten.

We volgen de nummers van het “Fietsknooppuntennetwerk” (met dit woord verdien je veel punten bij de Scrable) We rijden richting Heindonk en voorbij de fietsbruggen gaan we links, richting Zennegat en dan verder naar Mechelen.

We laten Mc Donalds links liggen en stevenen af op brouwerij “Het Anker” om er een eerste plasstop te maken. Een biertje of een frisdrank geeft ons terug krachten om het vervolg van onze tocht aan te vatten.

Het fietspad leidt ons langs de Dijle waar we prachtige“Grote berenklauw” bloemen kunnen bekijken (van blijven is de boodschap wegens brandwonden gevaar). Het cafeetje met terras in de buurt van Muizen is jammerlijk gesloten. Dan maar verder richting Bonheiden. Een kleine zijsprong vanaf onze route brengt ons op het erf van de “Blijdenberghoeve”. Hier kan je heerlijke ijsjes kopen. Je kan ze zelf laten verpakken en op je fiets mee naar huis nemen.

De fut is er wat uit, het luilekker weertje heeft ons te pakken, maar we trekken ons recht. Via Sint-Katelijne-Waver komen we in de Pompeloerestraat en van daaruit is het maar een wip naar het Mouriaubos. De cirkel is rond als we op de Netedijk aankomen. Een laatste stop geeft ons een laatste verdiende verfrissing. Een heerlijke namiddag onder vrienden gehad.

Verslag    Swa Heyrman