Verslag racletteavond

Duffel 23 november 2012

De ondertussen jaarlijkse racletteavond lokt 40 Natuurvrienden naar het feestzaaltje van het Wilgenhof.

Aan dit eetfestijn ging een bestuursvergadering vooraf waarin de taken verdeeld werden. Marc zal ervoor zorgen dat er wijn en Kirschwasser in overvloed aanwezig zal zijn, Ludo doet alle drank in de koelkasten belanden en in de namiddag worden de tafels en de vuurtjes geïnstalleerd door de andere bestuursleden. Jean-Luc brengt de kaas, de patatjes en de hesp mee, Ingrid en Dominique zorgen voor koffie, thee en koekjes. Robert zal de kassa en de “bonnekes” voor zijn rekening nemen. Swa komt langs met zijn fototoestel en is fotograaf van dienst. Zoals je kan lezen, het bestuur op zijn best.

Om 18.30 uur komen de eerste leden aangestapt en al rap is er een gezellige sfeer in het kleine feestzaaltje van het Wilgenhof. Iedereen lust wel een glaasje cava als aperitief en even later komen de tongen helemaal los. Het is weer een blij weerzien van de vrienden. We verwelkomen zeker Hubert en Annie die er vanaf nu terug bij zijn - met dank aan Paul die voor taxi speelde.

Ludo voorziet iedereen van drank en na een uurtje kennismaken gaan we aan tafel. De kaas vloeit rijkelijk in de borden over de patatjes, het brood, de augurkjes en de uitjes. Jean-Luc en broer Danny zijn de koks van dienst. De bijhorende drank laat alles vlot verdwijnen.

De avond verloopt verder gezellig en iedereen eet zijn buikje vol. Spijtig genoeg moet er daarna nog afgewassen worden (want vettig is het zeker). Gelukkig kunnen we rekenen op veel vrijwillige handen om af te ruimen en af te wassen; waarvoor dank. Om 23.00 uur staat alles aan kant en kan iedereen met een gelukkig en voldaan gevoel naar huis. Tot volgend jaar.

Verslag: Dominique Joris