Verslag winterwandeling

Lille 17 november 2012

Fredje is ziek, de vrienden van Swa en Mieke moeten babysitten op hun gekwetste hondje, maar het is redelijk weer en de 15 Natuurvrienden die aanwezig zijn op de uitgestelde wandeling in Lille gaan ervan genieten.

Enkele auto’s, met hevige Natuurvrienden zijn rechtstreeks naar het vertrekpunt in Lille gereden. De overige auto’s rijden zich vast in een file in Lier, geen nood iedereen is in opperbeste stemming en met een kwartiertje vertraging gaat de wandeling van start.

De paraplu’s gaan mee, ingeval er toch een druppel regen zou vallen. Ludo en Jan hebben spiekbriefjes om de knooppunten van de wandeling op te zoeken.

Na een halfuurtje is er al een eerste stop. De “bosbar” wordt aangesproken. De jenever van Filiers wordt getest op smaak. De gesprekken houden niet op. Een nieuwe koers wordt uitgezet en we gaan er weer tegenaan. Het landschap varieert maar de herfstkleuren zijn alom prachtig.Andere wandelaars en mountainbikers kruisen onze paden.


Een tweedes stop is noodzakelijk om de aangesproken flessen te ledigen. Fanatiekelingen die water wensen te drinken komen bedrogen uit. Ludo (den “Platte”) zal de “bosbar” herinrichten en plaats voorzien voor enkele “platte waters”.


Het eindpunt komt in zicht, niks te vroeg want sommige dames dienen dringend een toiletbezoek te maken. We wisselen van schoenen en de namiddag wordt afgerond in de plaatselijk taverne met een “bruintje” of een wit wijntje.


Verslag: Swa Heyrman