Verslag barbecue

Dit jaar gaat onze jaarlijkse barbecue door in de benedenzaal van het Wilgenhof in Duffel. Robert heeft via de gemeente een beschermend kraampje verkregen en de parking is exclusief voorbehouden voor onze leden. Dank u wel gemeente Duffel, dank u wel Robert.

Dit jaar is het vlees en de vis geleverd door traiteur 't Hoekske van Mechelen. Patrick, de eigenaar himself, zorgt zelf voor het bakken en het braden. Een ruime saladbar en zeer veel broodjes staan ter onze beschikking, borden en bestek zijn ook van de firma. Zodoende moeten we achteraf zelf niet afwassen.

Er is keuze uit 3 menu's: menu 1: steak, vleesrib, brochette. Menu 2: saté, lamskotelet, kipfilet. Menu 3:  zalm, vispapillot, visbrochette. Voor ieder wat wils.

49 personen schreven zich in, waaronder ook enkele kersverse nieuwe leden. Nieuwe feestvierders zijn altijd welkom.

De voorbereidingen werden reeds in de namiddag gedaan door de bestuursleden. Tafels werden gedekt en drank in de frigo’s gezet.

Om 17.30 uur worden de aanwezigen getrakteerd op een glaasje Cava en een uurtje later is het eerste vlees/vis al gebakken.

Het eetfestijn verloopt zeer vlot en iedereen eet zijn buikje vol. Het nagerecht wordt ook nog gesponsord door de clubkas van de Natuurvrienden. We kunnen kiezen tussen bresilienne, of rijsttaart, krieken- ,abrikozen- of pruimenvlaai.

Tijdens de koffie wordt er nog heel wat nagepraat en om 22.30 uur gaan de laatste leden naar huis. Nog wat opruimen en aan de kant schuiven en deze editie van onze jaarlijkse barbecue zit er weeral op.

Tot volgend jaar.

Verslag: Dominique Joris