Verslag bezoek Garagetheater 09-12-2017

Het theaterbezoek van 21 natuurvrienden was op zijn minst gezegd verrassend. Een combinatie van allerlei meer of minder herkenbare situaties worden op meesterlijke wijze vertolkt door 7 jonge acteurs.

Het begint met een opsporingsbericht op de radio. De verdwijning van Yvan een man met psychische problemen. Yvan is ondertussen ingestapt in een witte bestelwagen. Doorheen het stuk wordt Yvan gevolgd in allerlei situaties. De rit, zonder vooraf bepaald doel, stopt in een bos . . .

Vooral de beschrijving van zeer talrijke ontmoetingen onderweg vormen de rode draad doorheen de voorstelling. Meer dan 30 personages met de meest uiteenlopende karakters en temperamenten kruisen zijn en ons pad.

Een combinatie van een enorme woordenvloed van de verteller, de muziek en technische snufjes houden ons als toeschouwers alert.

Reeds in de pauze wordt er van gedachten gewisseld over de voorstelling. De meningen zijn verdeeld. De ene vol bewondering, de andere met veel vraagtekens, zoekend naar de structuur van een traditionele toneelvoorstelling, welke hier niet te vinden is.

Zoals beloofd op de affiche van "Het verloren bos" zijn wij op ongewone wijze getrakteerd op een hedendaags sprookje.

Verslag: Jeanine Hellemans