Verslag fietstocht

Dit jaar is onze fietstocht gepland om via Rumst en Reet naar Aartselaarar te fietsen en zo terug naar Duffel. De weersvoorspellingen zijn niet te best maar met 8 Natuurvrienden vertrekken we om 13.00 uur toch.

Een miezerige regen begeleid ons op onze weg, eerst langs de Nete naar Walem dan de fietsbrug over in Rumst en daarna verder naar het centrum van Reet waar het jaarlijkse dorpsfeesten zijn.

Daar worden we ontvangen door Christophe, de zoon van Mieke en Swa. Gelukkig hebben die grote tenten staan waar we onder kunnen schuilen en ons kunnen tegoed doen aan een biertje (Gouden Carolus voor 1,00 €) voor de dames is er koffie om op te warmen. Rond half drie splitst de groep: Enkelen leden keren terug naar Duffel (wegens te nat en te grote kou) de overige leden zetten de geplande fietstocht verder. Het weer wordt er niet beter op maar we fietsten de geplande 35 km toch uit.

Om 16.00 uur stoppen we aan "De Witte Lelie" voor nog een laatste drankje. Als we na een uurtje wat bekomen zijn fietsten we verder naar huis, de zon schijnt warempel en de fietstocht voor dit jaar zit er al weer op.

Voor wie de fietstocht nog eens wil overdoen, als het weer beter is, zijn hier de nummertjes van de fietsknooppunten kaart. (66-56-55-51-50-22-23-16-15-92-20-60-Duffel) Veel fietsplezier.

Verslag: Dominique Joris