Verslag raclette avond 24-11-2017

Als afsluiter van het oude jaar is het bij de Duffelse Natuurvrienden in de maand november weer raclette avond geblazen.

In de loop van de namiddag verzamelen de meeste bestuursleden om voorbereidingen te treffen zoals de tafels dekken, de raclette toestellen opstellen enz. Dominique zorgt voor de bijhorigheden voor de koffie en de thee, Jeanine zorgt voor gesneden ajuinen, augurken en vlees (dat van zeer goede kwaliteit is) Ingrid en Robert zorgen voor de schikking van de tafels. Wanneer het bestek en de servetten worden gelegd ziet het geheel er al direct feestelijk uit. Ludo zorgt voor de verdeling, via verlengsnoeren, van de elektriciteit. Ieder bestuurslid neemt zijn taak zeer ter harte.

Om 18.30 uur verzamelen de eerste leden om een aperitief te nuttigen. Tegen 19.00 uur zijn in de keuken de krielaardappeltjes gaargekookt en het stokbrood gesneden. Ons jaarlijks kaasfestijn kan beginnen.

De voorzitter zal nog een woordje tot de leden richten om uit te leggen dat het feestjaar (70 jaar Natuurvrienden) bijna ten einde loopt en dat de clubkas sterk heeft geïnvesteerd in de meeste activiteiten waarvan, de deelnemende leden hebben kunnen genieten, in het afgelopen jaar.

Dan betreden de drie gladiatoren Fried, Danny en Jean-Luc in werkkledij met het (zwaard) mes in de hand om de gesmolten kaas rijkelijk te laten vloeien over de aardappelen en het brood.

Zij verwerken ongeveer 10 à 12 kg Zwitserse raclette kaas.

Om de vertering van de kaas te bevorderen wordt er een rondgang gemaakt door Ludo om de aangeboden borreltjes te vullen met lekker Kirschwasser of Mirabellenwasser (Mmm lekker)

Zo loopt onze gezellige raclette avond ten einde en keert iedereen voldaan en met een tevreden gevoel naar huis.

Verslag: Jean-Luc Verheyden