Verslag wandeling Herenthout

Vanuit Duffel rijden we richting Herenthout en verzamelen op de parking van één van de mooiste en meest betoverende plaatsen aan de rivier de Nete, tussen Berlaar en Herenthout, ontdekt u restaurant ’t Schipke. Deze oude herberg werd in 1900 uitgebaat door het echtpaar Alfons en Louisa Vervloet en groeide langzaam aan uit tot een culinair pareltje te midden van de weelderige, ongerepte natuur.

Onze voorzitter was al rechtstreeks naar Herenthout gereden en stond ons al op te wachten. Het is twee uur, we starten onze wandeling. We stappen al direct over het houten bruggetje dat over de Grote Nete ligt en volgden het pad langs de meanderende rivier tot aan het kleine bruggetje in Bevel.

Er staat een stevige NO wind die snijdt in ons gezicht, Jean-Luc heeft zijn sjaal al over zijn oren getrokken. Aan het bruggetje aangekomen houden we even halt.

De bosbar wordt aangesproken en “ne ferme” slok calvados zorgt er voor dat onze spieren terug opgewarmd raken zodat we onze tocht kunnen verder zetten.

We verlaten nu het pad langs de Grote Nete en meteen zijn we ook van de snedige noordenwind verlost. We wandelen nu een stukje langs de Merode bossen en belanden zo aan de kapel op de Kruiskesberg. Hier stoppen we even om op krachten te komen en eens rond te kijken.

 ven verder op de innerlijke geest nog eens opwarmen en dan verder terug naar de Nete. Waar een beetje later de parking van t' Schipke reeds in ‘t zicht komt en waar onze wandeling eindigt.

Alle deelnemers worden nog getrakteerd op een warme koffie of een biertje van de club. Deze wandeling heeft ons duidelijk weer deugd gedaan. En zo rijden allen goedgemutst weer huiswaarts.

Verslag: Ludo Verhoeven