Verslag wandeling Hombeek

Aangekomen in Hombeek maken we ons klaar voor een korte lentewandeling in de omgeving. We verzamelen op de parking van de jachtclub aan de Eglegemvijver in Hombeek. De plas in Hombeek ontwaakt uit zijn winterslaap, de eerste zeilers zijn gespot.

Het eerste stuk van de wandeling loopt een eindje langs de Zennedijken. Van de “geurtjes” die hier vroeger hingen is er geen sprake meer. Men is eindelijk een beetje milieubewuster geworden op allerlei vlakken er is zelfs terug vis en paling op de rivier gemeld.

Na een tijdje verlaten we de Zennedijk en trekken we de velden in, richting van het dorp dat we onderweg passeerden toen we naar hier kwamen.

We wandelen langs een lap grond, denkelijk van een pluimveeliefhebber met enkele pauwen en verschillende kippen. Wat verder passeren we een plek met spruiten, een restje wintergroenten. Kenners onder de leden nemen er enkele mee om er thuis waarschijnlijk ne goeie hutspot mee te koken of ze maken misschien wel spruitjes met een goed stuk spek en wat mosterd erbij. Ook niet slecht.

In het centrum van Hombeek aangekomen steken we de spoorweg over en stappen verder in de richting van de Eglegemvijver waar onze wagens staan. Enkele leden houden het voor bekeken en gaan iets nuttigen In de bar van de jachtclub.

Maar de wandeling is nog niet gedaan. De planning is om nog rond de Eglegemvijver te wandelen. De sterkste onder ons gaan op pad. Af en toe kunnen we de aanwezige watervogels observeren. Zo hebben we onze voorzitter nog wat vogelkennis bijgebracht. De “waterkiekens” zoals Jean-Luc ze noemt hebben we een naam gegeven (meerkoeten).

Terug aan de ingang van de jachtclub aangekomen besluiten we de rest van de wandelaars te vervoegen. We krijgen nog een drankje aangeboden door de club, nog wat bijpraten en tevreden weer huiswaarts, uitkijkend naar alweer een mooie natuurwandeling in het verschiet in de bossen van Lichtaart.

Verslag: Ludo Verhoeven