Verslag wandeling Kasterlee

Het is zaterdagmiddag en we verzamelen op de parking van de Hondiuslaan aan de glasbollen voor een verfrissende wandeling door de bossen en heide van Lichtaart. We rijden met de wagens naar de start van de wandeling.

Aangekomen op de parking van brasserie en camperplaats “Floreal” snuiven we al meteen de heerlijke terpentijn geuren van de dennenbossen in.

De belangstelling voor deze toch wel mooie tocht is goed te noemen, 14 deelnemers. Om ongeveer kwart voor drie starten we met de wandeling. Langs kronkelende en beboste zandduinen wandelen we door het immense natuurgebied.

Bos en heide wisselen elkaar af. Het opstuivende zand bezorgt ons al vlug een schorre keel. Gelukkig hebben we de “bosbar” bij om dit te verhelpen.

De kelen zijn gesmeerd en de beentjes hebben wat rust gekregen, we kunnen er weer flink tegenaan gaan.

Wat verderop passeren we het “Zwart Water”, een grote natuurlijke vijver tevens de broedplaats voor veel inheemse vogels. Langs de oever vinden we een kijkhut, verscholen opgetrokken om de talrijke vogels in alle stilte te kunnen spotten. We maken eventjes tijd om onze verrekijker boven te halen.

De eindmeet aan deze wandeling komt in zicht, wat voor sommige onder ons een kleine zucht van verlichting te weeg brengt. De afstand was misschien een klein beetje te ver.

De moedige wandelaars onder ons worden uiteindelijk beloond met een lekker lokaal biertje. Zo keert iedereen weer tevreden huiswaarts na deze mooie natuurwandeling.

Verslag: Ludo Verhoeven