Verslag wandeling Roosendael

Onze eerste wandeling in 2017 is gepland in de omgeving van het domein Roosendael te Walem. De nacht voor onze wandeling heeft het nog lichtjes gesneeuwd. Dat geeft onze wandeling een uitgesproken winters karakter, prettig om in te wandelen.

In de voormiddag stond mijn telefoon nog roodgloeiend van ongeruste leden die zich afvroegen of de wandeling wel doorging. “Natuurlijk gaat de wandeling door. De Natuurvrienden zijn geen watjes hoor.”

Iets na 14.00 uur word er gestart aan de inkompoort van domein Roosendael. We hebben wat vertraging opgelopen met de wagens daar de wegen er erg glad bijliggen.

Met een mooie groep van 20 personen wandelen we door het domein in de richting van Walem. Enkele leden zijn aanwezig met kinderen en kleinkinderen. Dat wordt zeer gewaardeerd door onze vereniging. De kleinste onder ons vinden het geweldig dat het gesneeuwd heeft ,die kunnen uiteraard al hun energie kwijt.

We genieten van de prachtige besneeuwde natuur op onze weg en zo belanden we aan het “Kapelleke van Battenbroek”. Met een rustbank, een uitermate geschikte plaats om onze innerlijke toestand wat bij te werken en daarom wordt “de Bosbar” aangesproken. Met een borreltje calvados wordt het koudegevoel weggeblazen.

Met de opgedane energie stappen we verder richting het fort van Walem, weerom een mooi stukje natuur om door te wandelen. Onderweg nog wat fotootjes genomen en zo verder langs rustige wandelwegen terug in de richting van domein Roosendael.

In het cafeetje van het domein drinken we nog een warme koffie, een thee of een lekker biertje en dan hup naar de Warande in Duffel waar lekkere worstenbroden en appelbollen staan te wachten.

Nog een 20-tal leden die niet mee zijn gaan wandelen zijn hun worstenbrood of appelbol al aan het verorberen. Een gezellige boel daar in de veranda van Warande.

Deze geslaagde namiddag heeft bij onze leden blijkbaar veel bijval gezien het grote aantal deelnemers (39 personen). Door het succes van deze activiteit zullen we die volgend jaar zeker nog eens overdoen. We kijken er al naar uit. Tot dan.

Verslag: Ludo Verhoeven