Verslag wandeling Roosendael

Onze weermannen en weervrouwen waren een beetje van slag toen ze regen en buien voorspelden voor zaterdagnamiddag. Maar goed ook dan kon onze wandeling in en rond het domein van Roosendael droog verlopen.

We starten met zonneschijn. We stappen eerst een stuk door het domein van Roosendael, daarna verder door een stukje lokaal natuurgebied.

Na een poosje komen we aan de Antwerpesteenweg, ook gekend als “den N1”. Die steken we veilig over. Vanaf daar wandelen we in de richting van het “Kapelleke van Battenbroek”. Aangekomen aan het “Kapelleke”, op een bank onder de okkernotenboom is het tijd om de "bosbar" boven te halen.

Terwijl we “ne goeie borrel” drinken is Ludo Sels met nog enkele andere Natuurvrienden noten aan het rapen. Om nog meer lekkers te rapen wordt er duchtig aan de notenboom geschud.

De flessen worden opgeborgen en we wandelen verder door een mooi stukje natuur langs de Walembeek. We steken terug “den N1” over en gaan verder via het fort van Walem. Aan het volgende knooppunt verlaten de gronden rond het fort.

We trekken langs de velden van de “Gebroeders Vervloet”, aan de Kiekensstraat slagen we rechtsaf om wat verder links de oude spoorweg op te draaien. Bij het volgende knooppunt steken we de Lange Zandstraat over gaan zo terug door het domein Roosendael tot aan het plaatselijke cafeetje waar we onze dorst lessen en nog wat nakeuvelen op het terras. Als alle pinten leeg zijn rijden we samen huiswaarts na deze deugddoende wandeling in de zon.

Verslag: Ludo Verhoeven