Verslag weekend Oisterwijk

Dat onze vaste uitvalbasis voor het Natuurvrienden weekend de laatste jaren Nederland is, is dit jaar ook het geval. We verblijven in landhotel "De Rosep" in Oisterwijk, midden in een uitgestrekt natuurgebied.

Enkele bestuursleden vertrekken al een dagje eerder om de wandelingen en de fietsroutes voor te bereiden. Sauna, fitnessruimte, Turks stoombad en overdekt zwembad in het hotel kunnen door de gasten gebruikt worden - er tijd voor vinden is wat anders.

De leden die vrijdag niet meer moeten werken komen reeds rond de middag in het hotel aan. De laatsten zijn ook tegen 18.00 uur aanwezig . Iedereen krijgt een kamer toegewezen en rond 18.30 uur gaan we aan tafel voor het diner. We hebben keuze uit vis of vlees. Na de zomervakantie is er heel wat bij te praten. Rond 11.00 uur ligt iedereen braaf in bed.

Zaterdag, na het ontbijt, kan men kiezen om deel te nemen aan een kleine wandeling onder leiding van Ludo Sels en Jeanine Hellemans of een fietsroute (Kampina fietsroute van 34 km) onder leiding van Dirk Sels en Dominique Joris. Enkele leden verkiezen om in het hotel of op het terras te genieten van een drankje en van het zonnetje. De weergoden zijn ons weerom goedgezind.

Om 13.00 uur heeft de kok van het hotel een lekkere kom soep en belegde broodjes buiten op het grote terras klaar staan. Lekkere koffiekoekjes sluiten de lunch af. We genieten met volle teugen.

Na de middag staat voor de sportievelingen de "Latrappe" fietsroute op het programma (ongeveer 33 km) de wandelaars hebben een stevige 8 km voor de boeg.

Een stop en een drankje in de abdij van "Latrappe" mocht zeker niet ontbreken. De twee fietsgroepen ontmoeten elkaar op het drukbezette terras van de brouwerij. Keuze genoeg op de kaart van diverse bieren.

De fietstochtjes verlopen niet helemaal gesmeerd. In de voormiddag geraken enkele leden slecht vooruit omdat de gehuurde elektrische fietsen niet goed afgesteld staan. In de namiddag valt de e-bike van Gilbert zonder elektriciteit. Een gedwongen stop in een cafeetje langs het parcours, een biertje drinken en wachten tot Léon en Bruno hem met de camionette komen ophalen. (waarvoor dank).

Ondertussen denkt Fred dat hij de weg alleen verder kan fietsen. Bruno en Swa trachten hem nog terug te halen maar Fred is al foetsie. Gelukkig vindt hij toch vlot de weg terug naar het hotel. Na een kleine valpartij wordt hij opgepikt door de groep van Ludo. Eind goed al goed.

Door deze perikelen zijn we wat later in het hotel en moet onze voorzitter het apéritief en avondmaal verzetten. De keuken vangt dit prima op. Het diner is weeral super lekker en onder luide decibels doet iedereen zich tegoed aan het eten. Enkele leden blijven nog wat napraten aan de bar om dan toch later, moe maar tevreden naar hun kamer te trekken.

Na een deugddoende nachtrust komen we 's zondags rond 9.30 uur samen aan het uitgebreid ontbijt. De koffers worden ingepakt en met meer dan 30 leden maken we nog een korte wandeling van ongeveer 5 km rond het hotel. Rond 10.00 uur zijn de weiden nog niet echt droog, we starten dus met natte voeten. Verder een prachtige wandeling langs velden en bossen. De laatste druppels uit de voorraad flessen van de bosbar worden uitgeschonken aan de rand van het bos.

Na nog een uitgebreide lunch wordt er afgerekend aan de receptie en na nog een laatste koffie keert iedereen huiswaarts. We kunnen spreken van een geslaagd weekend, mede dank zij de weergoden die ons goed gezind waren.

Verslag: Swa Heyrman en Dominique Joris